Laboratorijska oprema za obrazovne svrhe

 

Laboratorijske vežbe predstavljaju jako bitan aspekt obrazovnog procesa, posebno kada je reč o disciplinama koje su vezane ta prirodne nauke, tehnologiju i inženjerstvo. Iz tih razloga, MTT-INFIZ je razvio laboratorijsku opremu specijalno dizajniranu za obrazovne svrhe.


OPTIČKA KLUPA

Set se sastoji od preko 30 različitih elemenata pomoću kojih se može formirati oko 20 različitih vežbi iz oblasti geometrijske i fizičke optike.

APARAT ZA ELEKTROLIZU

Služi za demonstraciju procesa elektrolize i proizvodnju vodonika, odnosno kiseonika. Aparatom je moguća provera prvog Faradejevog zakona elektrolize. Uz aparat za elektrolizu dat je univerzalni naponski i strujno stabilisani izvor jednosmerne struje od 15V, 5A maksimalno,koji se može koristiti i za niz drugih eksperimenata u fizičkoj laboratoriji.

LABORATORIJSKI ISPRAVLJAČ

Univerzalni naponski i strujno stabilisani izvor jednosmerne struje od 15V, 5A maksimalno, može se upotrebiti za niz različitih laboratorijskih eksperimenatalnih postavki (na primer: napajanje poluprovodničkog detektora, raznih elektronskih sklopova, elektromagneta itd.).GENERATOR SIGNALA

Generator signala je neizostavni deo laboratorijskih postavki za brojne eksperimente u oblastima elektronike i akustike. Opseg učestanosti signala je od 0,1 Hz do 99,99 kHz, a oblik signala može biti sinusoidni, trouglasti ili pravougaoni. Uređajem se mogu meriti učestanost generatora kao i učestanost spoljašnjeg signala.